ΜΠΑΣΚΕΤ

Έφη Πατούνη: Αξέχαστη εμπειρία η συμμετοχή μας στο «Final 4»!

Είχαμε την τύχη να καλωσορίσουμε στο palamasport.gr μια εξαιρετική αθλήτρια,την Έφη Πατούνη,η οποία μας μίλησε για την συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Παλαμά στο «Final 4»,την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα φυτώρια των Τιτάνων Παλαμά,για το επίπεδο της Παλαμιώτικης καλαθοσφαίρισης,καθώς και για τους ατομικούς μελλοντικούς στόχους της ίδιας.

Η  17χρονη Έφη είναι ένα  από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει το μπάσκετ της ευρύτερης περιοχής μας.Ξεκίνησε την καριέρα της από την ομάδα των Τιτάνων και πρόσφατα έκανε το μεγάλο άλμα στις υψηλές κατηγορίες,αγωνιζόμενη στην ομάδα της Ολύμπιας Λάρισας.Αξίζει να σημειωθεί πως  άλλη μια 17χρονη από τον Παλαμά αγωνίζεται στην Ολύμπια,η Χρυσάνθη Μπενέκη.

Παρακάτω η συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Εφη καλησπέρα.Σε καλωσορίζουμε στο palamasport.gr.Θα ήθελα να μου πεις πότε έκανες τα πρώτα σου βήματος στον χώρο της καλαθοσφαίρισης;

Η πρώτη μου επαφή με την μπάλα του μπάσκετ ήταν στην ηλικία των 8 ετών στις ακαδημίες των Τιτάνων Παλαμά.

Θεωρείς ότι η πρώτη σου ομάδα σε βοήθησε στο να κανείς το επόμενο βήμα σου σε υψηλότερη κατηγορία;

Φυσικά και ναι! Μέσα από τη συστηματική δουλειά που γινόταν στην ομάδα με τη σωστή καθοδήγηση του προπονητή εξελίχτηκα ατομικά.Ταυτόχρονα είχα τη τύχη να έχω αξιόλογες συμπαίκτριες που βοήθησαν την ομάδα να έχει σημαντικές επιτυχίες.

Πως εξηγείς το γεγονός ότι οι ακαδημίες των Τιτάνων επι σειρά ετών πρωταγωνιστούν σε Πανθεσσαλικό και σε πανελλήνιο επίπεδο;

Σίγουρα αυτή η επιτυχία οφείλεται κυρίως στην ικανότητα του προπονητή της Ακαδημίας των κοριτσιών κ. Λευτέρη Χατζιάρα. Επίσης βοήθησαν οι εκάστοτε διοικήσεις αλλά και άνθρωποι του αθλητισμού που ήταν πάντα δίπλα μας. Σημαντικό είναι ότι οι επιτυχίες της ομάδας αποτελούν κίνητρο για νέες αθλήτριες.

Πιστεύεις πως η καλαθοσφαίριση στον Παλαμά βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο;

Θεωρώ ότι για μια τόσο μικρή πόλη όπως ο Παλαμάς η καλαθοσφαίριση βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Η αντρική ομάδα αγωνίζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια σε εθνικές κατηγορίες, οι ακαδημίες έχουν σημειώσει πανελλήνιες επιτυχίες και υπάρχουν αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν σε κλιμάκια και έχουν αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες.

Μετά τους Τιτάνες η Ολύμπια.Πως μπορείς να συνδυάζεις τις μαθητικές υποχρεώσεις με τις προπονήσεις στην Λάρισα;

Είναι πραγματικά δύσκολο αλλά η αγάπη μου γι’αυτό το άθλημα με έχει κάνει να προσαρμόζω το πρόγραμμά μου ώστε να μπορώ να είμαι συνεπής και στα δύο.

Τέταρτη θέση στο σχολικό πρωτάθλημα.Μεγαλο επίτευγμα και φυσικά τεράστια ανταμοιβή η μοριοδότηση.Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα .Πως έζησες αυτή την εμπειρία;

Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία και αισθάνομαι υπερήφανη για την ομάδα μου , μια ομάδα που πάνω απ’όλα είναι παρέα , αλλά και πανευτυχής που οι κόποι τόσων χρόνων ανταμείφθηκαν.

Τι θέτεις ως στόχο για το μέλλον σου στον χώρο της καλαθοσφαίρισης ;

Προτεραιότητα μου την επόμενη χρόνια είναι να πετύχω στις πανελλήνιες εξετάσεις. Το μπάσκετ είναι μέρος της ζωής μου και φυσικά θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε κάποια ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

 

Related posts

Σήμερα το εξ αναβολής παιχνίδι των Τιτάνων με τον Πρωτέα.

palamasport

Θριαμβευτικά στο Final 4 τα κορίτσια του ΓΕΛ Παλαμά!!!

Μια ανάσα πριν τους «8» του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος τα κορίτσια του ΓΕΛ Παλαμά!